Ervaringen

Zowel behandelaars als patiënten zijn enthousiast over Mijn GezondheidsPlatform. Hieronder vindt u enkele ervaringen van patiënten en behandelaars.

Huisarts over de mogelijkheden van Mijn GezondheidsPlatform: “Patiënten zien nu beter welke invloed ze hebben op hun gezondheid. Je bent als huisarts meer coach. Je kunt wel een boekje bijhouden met je meetwaarden, maar Mijn Gezondheidsplatform is meer eigentijds. Zeker wel een ontwikkeling voor de toekomst.”

Longverpleegkundige: “Ik zou de huisarts aanraden om dit te laten installeren. Je kunt doelen en streefwaarden invullen en dat werkt erg voordelig. Bovendien ziet het er mooi uit.”

Huisarts over het gebruik van Mijn GezondheidsPlatform door patiënten: “De meeste mensen, zeker van 50 jaar en jonger, kunnen dit soort modules allemaal intuïtief bedienen. De lay-out is ook goed: duidelijk en snel leesbaar.”

Diabetespatiënt over berichten uitwisselen met zijn behandelaar via Mijn GezondheidsPlatform: “Dat motiveert mij om door te gaan met het bijhouden van mijn suiker. Want de praktijkondersteuner controleert mij. Ik geef die functie een dikke 9.”

Diabetespatiënt over berichten uitwisselen met zijn behandelaar via Mijn GezondheidsPlatform: “Het is veel laagdrempeliger dan te moeten bellen. Bovendien werkt mijn diabetesverpleegkundige parttime en is ze op sommige dagen telefonisch niet te bereiken. Met Mijn Gezondheidsplatform gaat het contact nu een stuk makkelijker.”


In de media

Mijn GezondheidsPlatform heeft de nodige aandacht getrokken in de pers. Dit zijn enkele recent verschenen artikelen:

Aankondiging van de nieuwste gebruiker van MGP:

Zorg op maat door e-health (PDF)

Mijn GezondheidsPlatform

Kent u Eigen Gezondheid al? Dat is onze website vol met informatie en ondersteuning voor uw gezondheid en aandoeningen. Maar op die website hebben we nu iets nieuws, wat erg handig is om uw eigen gezondheid te verbeteren: Mijn GezondheidsPlatform. Hiermee kunt u uw eigen gegevens bijhouden, online gezondheids-programma’s volgen, maar ook snel schakelen met gezondheidsdeskundigen via e-mail. U krijgt grip op uw eigen gezondheid en kunt gericht aan verbetering werken. Bent u verzekerd bij VGZ? Dan kunt u gratis een account aanmaken.

In september 2011 publiceerde Qure.nl het volgende artikel over Mijn GezondheidsPlatform:

CZ en VGZ met portaal Medicinfo

De Tilburgse zorgverzekeraar CZ start eind 2011 als proefproject met “Mijn Gezondheidsportaal” (MGP), in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ. Gebruik wordt gemaakt van de expertise en databanken van MedicInfo.

Dat bedrijf biedt al jaren medische informatie via Internet.

Bij MGP gaat het om online begeleiding voor patiënten in de Eerstelijn, met de nadruk op “zelfmanagement”. Denk o.a. aan leefstijlverandering en ziektemanagement (bij chronische aandoeningen, zoals diabetes, CVR en COPD). Zo kan een diabeet allerlei meetwaarden (bloedsuiker, etc) invoeren, en eigen doelen stellen.

MGP koppelt individuele gezondheidsdossiers aan online coaches. Ook kan de patiënt contact opnemen met de behandelend arts.

De bedoeling is dat het MGP-dossier op termijn wordt gekoppeld aan de E-dossiers van de huisarts.

Bron: www.qure.nl

Terug naar boven