Hoe werkt het?

Gegevens die belangrijk zijn voor hun gezondheid slaan patiënten op in Mijn GezondheidsPlatform. Dit zijn bijvoorbeeld aan behandeldoelen en streefwaarden. Zorgverleners kunnen met patiënten meekijken en informatie uit het systeem gebruiken in de behandeling.

Aan de hand van informatie die de patiënt invoert, geeft Mijn GezondheidsPlatform automatisch persoonlijk gezondheidsadvies. Dit gebeurt op basis van gevalideerde gegevens, standaard procedures en landelijke protocollen.

De gegevens in Mijn GezondheidsPlatform kunnen uitgewisseld worden tussen verschillende systemen en databestanden. Waardes hoeven dus maar één keer ingevoerd te worden.

Gegevens één keer invoeren

De waardes in Mijn GezondheidsPlatform zijn gelabeld. Als zorgverlener ziet u of het gaat om een meting door de patiënt of een meting door een behandelaar of praktijkondersteuner.

Behandelaars kunnen patiëntgegevens altijd terugvinden in Mijn GezondheidsPlatform of in hun eigen systemen.

Mijn GezondheidsPlatform kan data uitwisselen met verschillende KIS-systemen.

Meekijken

Behandelaars kunnen met patiënten meekijken naar de vorderingen van hun gezondheid. Zij kunnen vragen van patiënten beantwoorden in een beveiligde omgeving.

U als zorgverlener kunt zo nodig afwijken van de standaard procedures in Mijn GezondheidsPlatform. Zo bent u er zeker van dat iedere patiënt optimale zorg ontvangt.

Efficiënt

Met Mijn GezondheidsPlatform werken behandelaars efficiënter. U spreekt alleen patiënten voor wie een consult echt noodzakelijk is. Uw administratieve werk neemt af. Met Mijn GezondheidsPlatform kunt u meer patiënten behandelen.

Zorgverzekeraars zien het belang van zelfmanagement en ondersteunen het gebruik van innovatieve programma’s, zoals Mijn GezondheidsPlatform.

Terug naar boven